Expo Caligrafia 1 1
 
23 ianuarie, Ziua Scrisului de Mână, ce precede Ziua Internațională a Educației, este marcată de Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport, în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj Napoca, instituţie publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, prin expoziția temporară ExpoCaligrafia - Scrisul de mână, o artă. Evenimentul cultural - educativ se va desfășura în perioada 23 ianuarie - 2 februarie 2020 la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și va reuni cele mai apreciate lucrări caligrafice, premiate la Concursul Național de Caligrafie, ed. a-III-a, 2019, alături de adevărate opere de artă realizate de caligrafi de renume internațional din 23 de țări de pe 5 continente. În cadrulevenimentului expozițional, va fi prezentată și fotocopia  paginii 44 din Evanghelia pictată pe pergament şi scrisă caligrafic cu litere de aur de Majestatea Sa, ReginaElisabeta, în anul 1886. Lucrările expuse în cadrul evenimentului ExpoCaligrafia-Scrisul de mână, o artă, se vor remarca prin originalitate, identitate națională, creativitate, tehnici de caligrafiere, acestea fiind redate în limbile materne ale autorilor caligrafi. “Biodiversitatea, comuniunea om-natură” va fi tema comună prin care interculturalitatea,
Specificitatea scrisului în diferite limbi internaționale și arta vor inspira publicul vizitator.
Vernisajul va avea loc în data de 23 ianuarie 2020, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Scurte intervenții și demonstrații despre caligrafie, susținute de artistul local Cristina Mocan, de prof. univ. dr. habil. Rodica Frențiu, Director al Departamentului de limbi și Literaturi asiatice din cadrul Facultății de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai, dar și de reprezentanți ai Institutului Chinez Confucius, vor asigura o incursiune în ceeace înseamnă, la nivel internațional, scrisul de mână.
La vernisaj, intrarea este liberă, urmând ca lucrările să facă parte din circuitul de vizitare al muzeului până la data de 02 februarie 2020.