Cultura română e fragilizată de o izolare impusă, care este exact ce e mai străin naturii ei, aceea de a fi un act prin excelenţă public, afirmă Horia Gârbea, dramaturg, poet şi traducător.

"Timpul pierdut acum va marca evoluţia ei. Ştim că vremea toceşte şi colţii tigrului, iar timpul este un cormoran vorace, cum ne învaţă Shakespeare. Nimeni nu se poate opri să contemple catastrofalele ruinări ale înfăptuirilor omeneşti. Literatura şi arta resimt şi ele eroziunea timpului chiar prin ceea ce se numeşte, cu respect, clasicizare. Artefactele din saloanele refuzaţilor, de unde snobau îngustimea minţii burgheze, trec pe nesimţite în sălile cu obiecte venerabile, în albume şi pe cărţi poştale, se difuzează în kitch-ul magneţilor pentru frigidere nemuritoare şi reci. 

Citiți întregul articol pe pagina Agerpres accesând link-ul de mai jos

https://www.agerpres.ro/cultura/2021/01/14/scriitorul-horia-garbea-cultura-romana-fragilizata-de-o-izolare-impusa-timpul-pierdut-acum-ii-va-marca-evolutia--642842?fbclid=IwAR37WG_nQ_ibPQjycS5PQl9nRYyb8OW1nKZJ1YDhyhZ5z9jyqXpQ01a6I_M